Asummalle myönnetty Design from Finland -merkki on lupaus laadusta, läpinäkyvästä tuotantoketjusta ja käytännöllisestä muotoilusta.

Miksi ostaa koti, jolla on Design from Finland -merkki?

Asummalle myönnetty Design from Finland -merkki on lupaus laadusta, läpinäkyvästä tuotantoketjusta ja käytännöllisestä muotoilusta.
Published

Uutta taloa ostettaessa ja rakennettaessa on tärkeä ymmärtää mikä erottaa muotoilun huippuosaamisen pelkistä väitteistä. Mutta kuinka se tehdään? Design from Finland on merkki, joka nostaa esiin yrityksiä, jotka edustavat laadukasta muotoilua ja kestävää kehitystä. Kerromme, miksi Design from Finland -tunnuksella on merkitystä:

Lupaus muotoilun erinomaisuudesta

Suomalainen design on kansainvälisesti arvostettua. Design from Finland on tunnustus, joka ei kerro pelkästään tuotteen alkuperästä vaan myös muotoilun laadukkuudesta. Merkki nostaa esiin muotoilun edelläkävijöitä. Saadakseen Design from Finland -merkin yrityksen arvioi puolueeton raati, joka koostuu eri alojen muotoilun asiantuntijoista. Asummalle myönnettiin  Design from Finland -merkki syyskuussa 2021.

Asumma rakentaa ympäristöystävällisiä ja viihtyisiä koteja ihmisille ja yhteisöille. Asumman taloissa yhdistyy suomalainen arkkitehtuuri, muotoilu, insinööritaito, rakennustekniikka ja ympäristöosaaminen, joka kiteytyy sukupolvia kestäviksi taloiksi. Asumma-kokemus ei pidä sisällään pelkästään rakennuksia — Asumma toimii myös digitaalisen ja virtuaalisen tuotekehityksen eturintamassa, ja tätä kautta tarjoaa ihmisille mahdollisuuden immersiiviseen kokemukseen, jossa he voivat reaaliajassa konfiguroida ja yhdessä Asumman arkkitehtien kanssa suunnitella talon tarpeidensa ja mieltymystensä mukaisesti.

Kestävän kehityksen mukaisia taloja

Saadakseen Design from Finland -merkin, yrityksen on myös kerrottava avoimesti tuotteen tuotantoketjusta, jonka kautta myös yrityksen ympäristövaikutukset käyvät ilmi. Kestävä kehitys yhdistää kaikkia Design from Finland -merkin saaneita yrityksiä. Asumma-kodit rakennetaan FSC-sertifioidusta puusta. Asumma-kodeissa käytetty ristiinlaminoitu massiivipuu (CLT) toimii rakennuksen hiilinieluna ja on energiatehokas rakennusmateriaali. Puutavara on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Koteihin on myös mahdollista asentaa aurinkopaneelikatot, joiden avulla kodinomistajat voivat tuottaa omaan käyttöön tai myydä ylimääräistä energiaa verkkoon. Talojemme lämmitys toteutetaan ilma- tai maalämpöratkaisuilla. Asumman tavoitteena on rakentaa ympäristöystävällisiä koteja, joissa käytetään ekologisia materiaaleja, edistyksellisiä rakennustekniikoita ja älykkäitä kodin toimintoja pienentämään energiankulutusta.

Suunniteltu kestämään —  sinua ja tulevia sukupolvia varten

Tuotteiden, joilla on Design from Finland -merkki, on oltava korkealaatuisia ja kestäviä. Asumma-talot on tehty asumisen mukavuutta ja pitkäaikaista hyvinvointia silmällä pitäen. Ristiinlaminoidusta massiivipuusta rakennetut Asumma-kodit on tehty kestämään sukupolvia. Massiivipuinen CLT vastaa lujuudeltaan terästä tai betonia, mutta on päästöiltään huomattavasti pienempää ja  toimii myös hiilinieluna, tehden siitä yhden harvoista kokonaisuudessaan hiilinegatiivisista rakennusmateriaaleista. Lisäksi talon käytettävyys, tyylikkyys ja huolettomuus heijastuvat talon pohjaratkaisuissa — jokainen talo räätälöidään yhteistyössä ostajan kanssa yksilölliset tarpeet huomioiden.

Design from Finlandin arvot — laadukas muotoilu, ekologisuus ja kestävyys — ovat asioita jotka otetaan huomioon myös taloa rakennettaessa. Uutta taloa ostettaessa muotoilun tunnustukset voivat myös olla tärkeä tekijä tulevan kodin arkkitehtuuria ajatellen. Design from Finland -merkin myötä Asumma on osaltaan kehittämässä muotoilua entistä tarkoituksenmukaisemmaksi, innovatiivisemmaksi ja edistyksellisemmäksi.

Harkitsetko uuden kodin, työhuoneen tai kesämökin rakentamista tontillesi? Rakennamme asuinympäristöjä erilaisiin tarkoituksiin ja kaiken tyyppisiin maastoihin. Löydä Asumman ympäristöystävälliset, arkkitehdin suunnittelemat talot täältä.