Rakennamme korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä koteja ihmisille ja yhteisöille.

a

Asumma suunnittelee ja myy korkealaatuisia, innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä koteja, jotka on rakennettu kestämään sukupolvelta toiselle.

Yhtiömme missio

Kuinka Asumma toimii

Me Asummalla hoidamme kaiken arkkitehdin piirustuksista rakennuslupiin, rakennesuunnitteluun ja projektin johtoon. Kokeneet rakentajakumppanimme toteuttavat uuden kotisi.

Jokainen vaihe toteutetaan suunnitelmien mukaan. Pidämme sinut ajan tasalla projektin etenemisestä, joten lopputulosta ei tarvitse arvailla, eikä ikäviä yllätyksiä tule. Saat meiltä avaimet käteen valmiiseen taloon.

Tiimi

Asumman tiimillä on vahva asiantuntemus arkkitehtuurissa, kiinteistökehityksessä, rahoituksessa ja uusissa teknologioissa. Tiimimme on perustanut ja rakentanut kiinteistöteknologiastartupeja sekä suunnitellut palkittuja rakennuksia.

Rakennamme korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä koteja ihmisille ja yhteisöille.

Martti
Toimitusjohtaja

Martti Mela (DI, TaM) vastaa Asumman strategiasta, myynnistä, asiakassuhteista ja taloudesta. Hän on kaksi patenttia tuottanut sarjayrittäjä ja yritysjohtaja, jolla on laaja kokemus kiinteistöteknologiasta ja kiinteistöalalta Saksasta. Martti perusti Saksan liittovaltion Ecodesign-palkinnon voittaneen pyöräkaistakonseptin Radbahnin. Hän suhtautuu intohimoisesti teknologiaan kestävän ja kohtuuhintaisen asumisen kehittämiseksi.

Pekka
Johtava arkkitehti

Pekka Airaxin on palkittu arkkitehti ja tilateknologi, ja hän johtaa Asumman suunnitteluosastoa. Hän on työskennellyt johtavissa JKMM- ja Verstas-arkkitehtitoimistoissa. Pekka on osallistunut Sairaala Novan, Karin kampuksen ja vuoden 2021 Arkkitehtuurin Finlandia-palkitun Fyyri-kirjaston suunnitteluun sekä suunnitellut rakennuksia myös muualle Eurooppaan ja Aasiaan. Pekka on ollut suunnittelemassa yhteensä yli 500 000 neliön edestä rakennuksia.

Vitali
Tuotejohtaja

Vitali Balajevs (MSc) vastaa Asumman digitaalisista tuotteista ja teknologia-alustasta. Hän on kiinteistöteknologian ammattilainen, ja hänellä on RICS-akkreditoitu kiinteistö- ja rahoitusalan maisterin tutkinto. Ennen Asummaa Vitali oli tuotejohtaja kiinteistörahoitusalustalla, joka keräsi yli 20 miljoonaa euroa kiinteistökehitykseen. Hän on ongelmanratkaisija, joka teknologian avulla tehostaa talokauppaa ja rakentamista asiakaskokemus etusijalla.

Sofia
Arkkitehti

Sofia Lavanti on bioklimaattisen suunnittelun asiantuntija (MSc), jolla on vahva perusta rakennustekniikassa ja rakentamisessa. Hänellä on syvällinen ymmärrys materiaaleista, ilmastosta ja energiajärjestelmistä. Asummalla hän varmistaa, että ympäristöystävällisyys on talojen suunnittelun ja kehittämisen lähtökohta. Aiemmin Sofia on toteuttanut menestyksekkäitä projekteja ja palkittuja arkkitehtuurikilpailuja Schauman & Nordgrenilla sekä Tanskaan rakennettuja yksityisiä toimeksiantoja.

Abigail
Markkinointijohtaja

Abigail Mela on markkinoija (MA), jolla on  kansainvälinen kokemus tuote- ja markkinatutkimuksesta, myyntistrategiasta ja viestinnästä, ja hän johtaa Asumman markkinointia. Hän on aiemmin johtanut Bill Gatesin tukeman tieteellisen verkoston ResearchGaten markkinointia ja konsultoinut maailmanlaajuisia kuluttajabrändejä, kuten Nikea ja Samsungia. Abigailin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja tuoda laadukkaat kodit kaikkien ulottuville.

Johan
Insinöörisuunnittelun johtaja

Johan Reissmuller on rakennesuunnittelija (MSc), jolla on vahva teknologiatausta, ja hän johtaa Asumman insinöörisuunnittelua. Hän tuo puurakentamiseen DfMA-kokemuksensa rakennustekniikan innovaatioista. Hän on toteuttanut suuria, palkittuja projekteja Pohjoismaissa, Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa huippuyrityksille, kuten Sweco Structuresille, Tyrénsille ja StructureCraftille. Hän suhtautuu intohimoisesti puun käyttöön rakennetussa ympäristössä ja kestävässä rakentamisessa.

Meitä tukevat