Asumma voitti vuoden 2022 WDBE-palkinnon innovatiivisimmasta digitaalisesta hanketoteutuksesta

Asumman rakennustuotekonsepti saa tunnustusta eurooppalaisessa arkkitehtuurin, teknisen suunnittelun ja rakennusalan WDBE -tapahtumassa.

The World of Digital Built Environment, WDBE, palkitsi Asumman voittajana vuoden 2022 innovatiivisimman digitaalisen hanketoteutuksen kategoriassa. WBDE on vuosittain järjestettävä tapahtuma kansainvälisen arkkitehtuurin, teknisen suunnittelun ja rakennusalan (AEC) yhteisölle. Se nostaa esiin alansa edelläkävijöitä, jotka kehittävät digitaalisia ratkaisuja rakennetun ympäristön kehittämiseksi. 

Asumma voitti innovatiivisimman digitaalisen hanketoteutuksen palkinnon massaräätälöitävillä ja ympäristöystävällisillä omakotitaloilla. Teknologian avulla Asumma on edelläkävijä tuotannon ja kokoonpanon suunnittelussa (DfMA) ja Asumman alustamalli mahdollistaa räätälöityjen, ristiinlaminoitujen CLT-puutalojen toimituksen kodinostajille eri puolilla Eurooppaa. Lisäksi sen digitaalisen alustan avulla sekä kodinostajat että suunnittelutiimit voivat jatkossa hallita rakennusprojektien kokonaiskuvaa selkeästi ja läpinäkyvästi. 

WDBE edustaa Suomen, Tanskan, Alankomaiden ja Viron rakennus- ja kiinteistöalan yhteistyötä ja sen tarkoituksena on nostaa esiin digitalisaatiota edistäviä organisaatioita, jotka työskentelevät rakennetun ympäristön kestävän tulevaisuuden luomiseksi. 

WBDE-yhteisössä on jäseniä yli viidestäkymmenestä maasta ja he ovat johtavia asiantuntijoita rakentamisen, kiinteistöalan, kaupunkisuunnittelun, hallinnon, arkkitehtuurin ja teknisen suunnittelun aloilla sekä rakennustietomallinnuksen (BMI), lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden (AR/VR) ja esineiden internetin (IoT) tutkijoita. 

Asumma on suomalainen rakennusteknologiayhtiö, jota ajaa eteenpäin halu kehittää rakennusteollisuutta kestävämpään suuntaan. Sen arkkitehtien suunnittelemat, ristiinlaminoidut massiivipuutalot voidaan räätälöidä vastaamaan mitä erilaisimpien kotitalouksien tarpeita ja elämäntapaa. Centria-ammattikorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan Asumman talokonseptin materiaalien, rakentamisen ja käytön elinkaari on hiilinegatiivinen niin 50 vuoden kuin 100 vuoden tarkastelujaksossa. Tämä on alustava laskelma, mutta Asumma on sitoutunut kehittämään ja rakentamaan nykymarkkinoiden korkealuokkaisinta ja ekologisinta mahdollista asumista.

“Suunnittelutiimillemme on suuri kunnia saada tämä tunnustus”, sanoo Asumman johtava arkkitehti Pekka Airaxin. “Olemme sitoutuneet edistämään omakotiasumisen suunnittelua ja kehittämistä. Näin voimme varmistaa korkeimman mahdollisen laadun ja ympäristöystävällisyyden samalla kun parametrisen suunnittelujärjestelmämme avulla voimme vähentää kodin rakentamisen kustannuksia. Lisäksi talonostaja-alustamme tuo selkeyttä ja läpinäkyvyyttä kodinrakentamisen vaiheisiin, mistä tulevat hyötymään uudet talonostajat ympäri Eurooppaa.”

Haluatko tietää lisää Asummasta? Tutustu sivustoomme.

Uutisia